Jag löser dopingproblematiken

Under hela vår moderna idrottshistoria har dopingen varit en ständig skräckfaktor. Vem är dopad och vem är ren? Gamla hjältar har fallit och blivit skurkar. Lance Armstrong var fake och detta verkar ha tagit världen med brallorna nere. Barn grät, söta smådjur dog och sportens rykte är numera bara ett minne blott. Frågan lyder: Vad ska vi göra för att lösa detta?

 

Som vanligt sitter jag inne på lösningen genom att åter igen ha tänkt utanför den låda som vi kallar tråkiga idéer. Istället för att stävja dopingen ska vi istället spä på den.

 

I framtiden bör vi ha dubbla upplagor av samtliga sportsliga evenemang – en version där ingen doping är tillåten och en där alla kroppsliga boosts är tillåtna och kanske till och med uppmuntrade. Då skulle man ha valet mellan att se rena pojkar och flickor sporta omkring och även valet att se denna nya typ av freakshow som skulle kunna kallas för Monstersports eller mostvarande.

 

Jag föreställer mig en ny typ av underhållning där män som kvinnor med kroppshållning som hjullastare kastar oljefat tvärs över fotbollsplaner, där hangarfartyg till idrottare idisslar motståndarlagets målvakt och där höjdhopp döps om till höghöjdshopp. Om man väljer att undersöka vilka programidéer som för närvarande cirkulerar i vår kommersiella television är jag övertygad om att detta snabbt kommer bli en tittarstorm. Nu väntar jag bara på ett svar från internationella OS-kommittén.


RSS 2.0